خدمات فنی مهارت 09191913013 - 86083866

انجام کلیه کارهای تاسیساتی و کلیه خدمات لوله کشی اعم از نشت یابی و تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه و تعمیر تاسیسات ساختمان

لوله کشی موتورخانه

لوله کشی موتورخانه

به طور کلی لوله کشی موتور خانه کاری بسیار حساس و نیاز به نقشه ای از قبل طراحی شده همراه ترسیم خطوط اصلی لوله کشی از کنتور تا موتورخانه و از موتورخانه به واحدهای ساختمان و تا پشت بام برای منبع  انبساط می‌باشد.

اجزا یک موتورخانه می‌تواند شامل یک یا چند دستگاه دیگ آب گرم، پمپ برای سیرکولاسیون کردن آب گرم و آب مصرفی، یک یا چند منبع دو جداره بستگی به تعداد واحدها، منبع انبساط باز که همراه کلکتورهای رفت و برگشت آنهاست. باید توجه داشت که لوله های سیستم به وسیله منبع انبساط و با آب شهر پر می‌شود. 

 آب گرم ازطریق دیگ وارد کلکتور مسیر رفت می شود و از روی کلکتور یک لوله بدون فلکه یا واسطه به منبع انبساط باز وصل می گردد دو لوله بعد ازشیر فلکه آب گرم را از کلکتور حمل می کند و ازمنبع دو جداره یکی از لوله ها آب گرم مصرفی و لوله دیگر آب گرم رادیاتورها راحمل می کند که مسیر برگشت آب گرم از منبع انبساط بدون واسطه می باشد در حالیکه برگشت آب گرم از رادیاتورها و منبع دو جداره به کلکتور برگشت از طریق شیر فلکه انجام می شود. پمپ سیرکوله در مسیر برگشت آب گرم است که از کلکتور برگشت مکش آب گرم به داخل را انجام می دهد. آب سرد ورودی به جداره داخلی مخزن از قسمت زیرین منبع دو جداره تامین و برای مصرف از قسمت دیگر منبع خارج می گردد و برای استفاده مصرف کننده آب گرم مصرفی به طور دایم یک پمپ وظیفه به گردش در آوردن آب گرم مصرفی بین منبع و مصرف کننده را به عهده دارد. لازم به ذکر است که در صورت نیاز می‌توان با اضافه کردن چند پمپ یا منبع می‌توان تغییراتی را نیز در موتورخانه اعمال کرد که بستگی به تعداد واحدها یا نیاز به استفاده از بهینه تر از موتورخانه دارد.

تابلوی برق موتورخانه نیز بستگی به کوچک یا بزرگ بودن موتورخانه متغییر است که نصب آن بصورت روکار و یا ایستاده انجام می شود و رساندن برق به دستگاه های موجود از طریق سینی کشی یا کابل با بست کشی انجام می شود و در تابلوها کلیدهای مینیاتوری برای پمپ ها و غیره نصب می شود و در پایان این مطالب باید اضافه کرد که نگهداری موتورخانه باید به طور مداوم در هفته یا ماه برای طولانی شدن عمرآن ضروری می باشد.

موتورخانه یا ( شوفاژخانه)

محلی است عموماً در پایین ترین طبقه ساختمان که در آن یک مشعل گازی یا گازوییلی و یک دیگ حرارت مرکزی و سایر تجهیزات جانبی آن برای تأمین آب گرم مدار گرمایش ساختمان و آب گرم مصرفی از طریق منبع دو جداره تعبیه و نصب گردیده است به آن موتورخانه یا شوفاژخانه می گویند. 

جهت تعمیرات لوله کشی موتورخانه با شماره  09191913013 تماس بگیرید.

اجزای تشکیل دهنده موتورخانه و کاربردشان

  1. پمپ : برای چرخش آب در مدار رادیاتور
  2. رادیاتورها : برای انتقال حرارت آب به محیط ساختمان
  3. منبع دوجداره : وسیله تأمین آب گرم مصرفی توسط آب رادیاتورها
  4. منبع انبساط : وسیله ای که حجم اضافه آب دیگ در اثر گرم شدن را در خود جای می دهد
  5. سیستم های کنترل و نشان دهنده ها : شامل ترمومتر، مانومتر، سطح نمای مخزن گازوئیل، آب نمای منبع انبساط، ترموستات دیگ، ترموستات جداری، ترموستات اتاقی، شیر اطمینان و رله مشعل

 درباره پمپ سیرکولاتور

پمپ های سیرکولاتور به پمپ هایی گفته می شوند که جهت گردش یک سیال درون یک سیکل بسته مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ های سیرکولاتور جهت تامین آب داغ در سیستم های گرمایشی مرکزی و منطقه ای و گردش آب در سیستم های آب گرم خانگی مانند مدار آب گرم شوفاژ قابل استفاده است. قدرت موتور و میزان آبدهی پمپ، همچنین قطر دهانه ورودی و خروجی پمپ سیرکوله، از مهمترین پارامتر ها در انتخاب آن هستند.

به صورت کلی طرز کار موتورخانه از سه جز زیر تشکیل شده است

  • مولد های حرارتی
  • مبدل حرارتی
  • لوله های رابط

دیگ یا بویلر مولد های حرارتی

در سیستم های حرارتی مولد های گرما دیگ یا بویلرها هستند به عبارتی قلب یک سیستم حرارت مرکزی دیگ یا بویلر است که تاثیر مهمی در طرز کار موتورخانه دارد. تمامی گرمایش یک ساختمان از این واحد گرفته می شود. بویلر به کمک دستگاهی به اسم مشعل آب داخلش را گرم می کند. آتش از طریق مشعل آتش در داخل بویلر ایجاد شده و آب پس از عبور از فضای گرم داخل بویلر به دما مورد نظر رسیده و پس از گردش داخل بویلر به سمت مصرف کننده ها (مبدل های حرارتی) حرکت می کند. پس از آن که حرارت از طریق مبدل های حرارتی به فضای ساختمان وارد می شود، مجددا آبی که دمای خود را از دست داده و حرارت خود را به محیط منتقل کرده است مجددا به دیگ باز می گردد تا مجددا گرم شود. این فرآیند گردش آب در داخل دیگ و مبدل های حرارتی به صورت دائم انجام شده و تا زمانی که نیاز به آب گرم مصرفی و گرمایش ساختمان داشته باشیم سیستم به همین صورت کار می کند.

 دیگ از لحاظ جنس به دو دسته تقسیم می شوند.

  1. دیگ های چدنی
  2. دیگ های فولادی

1- دیگ های چدنی

این دسته از دیگ ها به صورت پره پره هستند ( چیزی شبیه به رادیاتور). همان طور که از نام آن ها پیداست از جنس چدن می باشند. ویژگی پره پره بودن آن ها باعث می شود که حمل آن ها بسیار ساده تر باشد. چرا که دیگ تجهیز بسیار سنگینی است و حمل دیگ های فولادی بسیار دشوار است اما، دیگ های چدنی به علت ، قطعه قطعه شدن راحت تر قابل حمل هستند. همچنین به راحتی از درب ورودی موتورخانه ها عبور می کند در صورتی که دیگ های فولادی به صورت یک تکه هستند و در صورتی که ورودی بزرگی برای موتورخانه وجود نداشته باشد، ورود این نوع از دیگ ها به داخل ساختمان نیازمند تخریب و ایجاد باز شو است.

2- دیگ های فولادی

دیگ فولادی نوع دیگری از مولد های گرمایی است. همان طور که گفته شد، این نوع دیگ به صورت یکپارچه است و توانایی تحمل فشار های بالا را دارد. به صورت کلی در ساختمان هایی که امکان جابجایی تجهیزات سنگین را دارند از بویلرهای فولادی استفاده می کنند. چرا که از لحاظ قیمت و فشار کاری نسبت به دیگ های چدنی برتری دارند. از لحاظ ساختار بویلر های فولادی به دو دسته بویلر فولادی فایرتیوب و بویلر فولادی واترتیوب تقسیم می شوند.

مشعل ها

بخش دیگر مولد حرارتی مشعل ها هستند. در واقع مشعل ها خود مولد حرارتی اصلی سیستم هستند. این تجهیزات با ایجاد شعله و دمیدن آن در داخل دیگ ها، آب داخل دیگ را به دمای مورد نظر می رساند. مشعل ها روی دیگ نصب شده و مکمل بویلرها هستند. مشعل ها متناسب با طرز کار موتورخانه، عمل می کنند.

مبدل های حرارتی

بخش اصلی دیگر موتورخانه که در طرز کار موتورخانه تاثیر مهمی دارند مبدل های حرارتی هستند که وظیفه آن ها دریافت سیال با دمای بالا، و انتفال حرارت آن می باشد.
مبدل حرارتی از جمله مهم ترین عناصر موتورخانه و به طور کلی تاسیسات گرمایشی ساختمان محسوب می شود که به طور پیوسته وظیفه تامین آب گرم مصرفی داخل ساختمان را بر عهده دارد.

حرارت تولید شده در تمامی موتورخانه های رایج دو کاربرد اصلی دارند

  • گرم کردن آب گرم مصرفی
  • گرم کردن محیط ساختمان

گرم کردن آب گرم مصرفی

تمامی ساختمان ها، نیازمند آب گرم برای مصارف دوش ها و شیرآلات بهداشتی ساختمان هستند. گرمایش این آب ها از طریق تجهیزی به نام آبگرمکن ها انجام می شود. البته این آبگرمکن های دیواری یا زمینی که قبلا می شناخته اید تفاوت دارد.

نکته بسیار مهم: در طرز کار موتورخانه، آبی که در داخل دیگ ها و سیستم موتورخانه به گردش در می آید با آبی که از طریق دوش ها و شیرآلات ساختمان استفاده می کنیم متفاوت است. در واقع ما در داخل موتورخانه دو نوع آب داریم: نوع اول آب داخل خود سیستم موتورخانه ( که سیاه رنگ و غیر قابل نوشیدن است) و نوع دوم آب شرب منازل و ساختمان است که شیر آلات بهداشتی خارج می شود. آب گرم دیگ وارد آب گرمکن شده و بدون برخورد مستقیم، گرمای آن به آب مصرفی منتقل می شود.

گرم کردن محیط ساختمان

دسته دوم مبدل های حرارتی، جهت گرم کردن محیط ساختمان در زمستان ها هستند.

لوله های رابط

لوله های رابط نقش انتقال گرمای سیال به مبدل های حرارتی و بازگرداندن آن به مولد های حرارتی دارند.

چنانچه مشکلی در سیستم موتورخانه و یا سیستم لوله کشی ساختمان برای شما پیش آمد می تواند از خدمات شرکت مهارت استفاده نمایید که بخشی از خدمات این شرکت به شرخ ذیل می باشد.